Lisa springer vidare som världsrekordsinnehavare

10 July 2020

LLSSWR- Lisaleendet ska slå World Record 

Det finns ton av fiskar i vattnet . Lisa, se dig själv slå världsrekordet.

74,156 km. Lisa världsrekordet är ditt . Du flöt hem det den 1a juli 2020.

Hela världsrekordshistorien började med då livet forsades in mer och mer i att Corona kommer innebära tävlingsstopp.  Men det finns en tävling i livet som aldrig tar stopp. Tävlingen med dig själv.
Lisa mot och med Lisa. Träningen har flutit non stop. Haft en vår, så otroligt äventyrlig och rolig med fin simutveckling.

Coronatiden har gett tonvis med insikter till mitt liv. Ton med tid. Vad är viktigt?

Efter Bislett 50km va drömmen livets första 6h lopp med mål att nå runt 80km i min “PBstad” Köpenhamn. Sen skulle det va allt fokus på praktik och examen. Innan livets nya tävling och utmaning Ö till Ö i augusti. Praktiken blev av , lugnare såklart.

Examen har jag numera i mitt bagage och också livets första 6h lopp!

Coronainsikten blev att jag är tacksam för varenda litet steg livet får uppleva i träning. Jag älskar träning .Alltid. De behövs ingen tävling, utan vad som är häftigt är att ha en leende livskapacitet för upplevelser i livet, i naturen, överallt dagligen.

Utbrottet med Coronatiden spenderades mycket i Linköping.  Som också numera är min hemstad igen efter år i Norge och Stockholm sen 2012.

Känslan att ha suttit bland blommor efter träning på min egen balkong. Den är väldigt återhämtande, svävande, strävande och växande!

Att få vågorna i ett hav att flyta stilla? Eller få havets höga vågor att överta allt med sina krafter?

Att organisera och ordna ditt egna världsrekordförsök?

Allt är möjligt!

Men varför kasta sig ut i utmanande ultrahavet igen, skulle ja ens köra SM100km ,igen 2020? Jo , jag borde i alla fall göra ett försök, var känslan efter en ultradag med 4×10 km i maj? Allt lekande lätt under 4.40 snitt , med plugg emellan samt riktigt leende , rolig känsla mentalt.

SM 100km på SM veckan skulle inte bli av. Detta pratar jag om även i denna podcast efter mitt världsrekordförsök:

Ultraaktuellt avsnitt 6e juli – 5min in kan du lyssna på HÄR

Chirstin och Mia fick veta om mitt försök. Över en falafel på söder samt en massage.

Tog kontakt med Kristina Palten. För ja. Det var en hel lista med saker jag skulle förstå mig på. #alltgårmedberså . Kristina stod utöver trygghet för extrem inspiration och kvinnostyrka då hon har 48h världsrekord på löpband.

Ja mailade Record Holders och fick genast positiva, peppande svar av ” tysken” ( Ralf. L)

Lisa började sväva på vågorna.

Nuvarande rekorden var inte omöjliga då jag redan hade slagit dem på första Sm100km 2019 som dock är distansrekordet i livet. Ingenting är givet i löpning och framförallt inte ju längre det blir. På Sm100km var jag uppe och nosade på 79km på 6h och fortsatte efter det till 100km. Där enbart 100km resultatet registreras tyvärr.

Smaka på vattnet, Lisa!

6h!

Innan ett av alla vårens simpass hade jag ett bra samtal med Kristina Palten på telefon. Jag hade en lugnare vår och framförallt läskigt annorlunda maj än vanligt.

Tog examen i början av juni via en länk och på självaste examensdagen blev även livets mest leende lopp vasaloppet inställt.

Allt var alltså nu helt öppet för löpbandet.
Inga löptävlingar som verkligen betyder något för leendet fanns kvar sommar’n 2020.

Alla naturupplevelser och leder hade fått tid och finns föralltid dessutom kvar.

Ta chansen nu!

Ditt val!

Kristina Palten undrade  över mitt längsta pass på löpband. “En mara minst va?” mitt svar “nej 26km haha, men en vecka med över 100km löpband i vinter i alla fall, inför Bislett och de måste finnas en stor lust den dagen jag kör”

Gruppen LLSSWR skulle ge den extra styrkan till 74.156km. Lisa skapade den Och framförallt utan allt detta skulle inte världsrekordet kunna godkännas. LLSSWR blev Lisas hjälp. Lisa leendet ska slå World Record.

För det behövs förutom att göra något ingen annan kvinna på jorden gjort tidigare…

-Kallibrerat löpband med dokument
-2 vittnen som dessutom var styrelsemedlemmar eller utbildade friidrottsdomare
-Dokument över alla timmar tid, hastighet o händelser under försöket
-1h film
-Bilder och foton
-Media
-Öppet event ,öppen plats som ett gym

-Application form

Juni månad var magisk . Balansen i livet fanns.
Men formen? Leende formen abolut “Livet är ett leende äventyr” fick massor utrymme.

Men hur blir fyisik status av att ha så kul?

Jag hade genomfört några riktigt bra kontinuerliga samt konstanta backpass och långa pass på cykeln utan energi, upplevde  alla fall en stor leende seghet i kroppen. Utmanade både kroppen och knoppen med tester på Aktivitus i Stockholm 8 dagar innan 6h på löpband. Lisa kan och ska springa både snabbt och långt 10-100km är rimligt och kapacitet finns aboslut för 6h nu i 4.40 (o att du får i dig energi mm givetvis)  Testerna gav mig endå lite tro och mod samt att jag vill ha min framtidsvision-nu 27år “ung” mot 50km, 6h , 100km o swimrun.

Sedan var det midsommar och det var dags att knyta den sista mentala och fysiska kransen och ta chansen att slå ut i julis största blom.

På midsommar eftermiddag kom en stor svallvåg.

våg, våg, våg, våg ! Vågorna brusade av ilska.
Vällde över mig. Allt var omöjligt.

Campushallen skulle och kunde inte genomföra en kalibreing av Life fitness banden. Bara försöka göra marathoninställning.

Tårarna rann. FAN. Energispill nära loppet.  Kastade ut ett inlägg hos Akellöparna i stan. Där fanns en räddande hand i Fredrik. Söndag kväll midsommarhelgen spenderades många timmar med tejp, måttband, tidtagarur och beräkningar. Kalibrering av löpband. Faktiskt tillslut lärorikt och lite roligt . Pustade ut och skapade dokumentet om kalibreringen.  Tankarna var dock inte helt avslappnade och kanske vore det inte helt omöjligt att göra det senare också med tanke på allt som skett. Mordet i Linköping som påverkat barndomen starkt , löstes äntligen tankar känslor och tappade sömnen. Samma dag som Lisa gör adressändring till Linköping igen finner de mördaren.  Mina vänner kraschade  alvarligt #tänkerpåertränarförer och dessutom allt med flytt och förändring.

ACT och YIN Lisas leende inställning och mentala träning.

Och i korridoren stod  Rosa skorna. 6h-100km skorna, Hoka Arahi sparade till detta tillfälle.

Kalibrering 1 bedömdes som bra av tysken men han saknade vad det stod exakt på skärmen efter 1h i 12,8km/h.

Lisa var där fredagen innan loppet och testade banden som nu var kalibrerade och marathoninställda och skulle bara ta en bild efter 1h i 12,8. . Våg, våg, våg , svallvåg! IGEN! Banden stannar på paus efter 1h och är fan inte marathoninsätllda. Vaktmästaren Mattias räddade mig. Vi ringde runt till tekniker, löste att ta bort pausen efter 1h men inte marathonläge. Cyklar hem,,,kommer de lösa sig?

Så ringer Mattias upp en gång till och säger att han hittat marathonläget! Vrålet inne i cykelförrådet var högt. På måndag morgon 2 dagar innan försöket ska Mattias låta banden gå 4h minst. På måndag pratas vi vid och banden går som de ska, han fixar även en bild till mig efter 1h i 12,8km/h. som visade exakt 12,8km/h. Lisa glad, tysken glad..banden redo.

Men..6h är du redo att smaka på det igen?

Jodå, för Adina kom till mig och bevisade att allt är möjligt på hav och på land.

Lisa kände nu att allt blir möjligt på löpband!

Vi fyllde våra dagar som en leende ultra. Full fart, medvetslös från morgon till natt. Gapskratt , nakenbad, fiske med napp. Galenskap, glass, utenatt! Vänskap betyder allt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen cyklade jag lite över den distans som drömmen var. Söndagen en helt underbar start med siming och cykel för att sen växa bland Marianycklar med 2 nya tysta, skogsmagiska vandringar.

Måndagen efter en natt inne på grund av oväder utforskade jag slätten helt fritt och hamnade på 50km och vid kanten av vättern. Eftermiddagen spenderades på vattnet med napp av aborre x 2. Vädret var lugnare och även jag. Ingen vidare lust att ladda på med mat. Efter en natt på verandan tog jag mig till stan. Konstant i spöregn, 90min och efter det 30min på löpbandet.  4 h äventyrlig träning 2 dagar innan och enbart dagen innan, på tisdagen skapades en tydlig, klar- Mental plan . Fiskar. För det var det leendet omgivits av och då hade allt gått bra.

Desutom livets handling med gapskratt. Lilla , tunna Lisa köper Cola, snickers, jordnötssmör och olja! Hoppas kassörskan läste om rekordet i Corren!!

Jag hade en leende känsla inombords tisdags kväll. Tog en bastu för att släppa spänningar. Yinyogade och såg Kristina Palten på Ted Talks som jag sparat fram till denna stund för sista starka inspirationen.

Några sista ord till LLSSWR och när jag vill något ser jag till att falla i sömn tidigt och med mätt mage.

Onsdagar- en dag Lisa brukar köra kvalité med springsnyggtpodden. 1a dagen i juli en onsdag, 2020 med orden från Sofia S ” Hjälp mig idag att skapa minnen som består” och dessutom samma vecka som Sm 100km 2019.

Om hur dagen den 1a juli 2020 var ?

Vaknade klockan 06 och hade sovit bra över 8h. Kändes inte piggt och bäst direkt. Precis som på SM 100 km start 08.00 och morgonen blev lite stressig, nu precis som då. Jag drack mitt kaffe i tysta köket och skulle klara allt själv. Cykel med massor med grejer. Vinglade fram till Campushallen.

Uppmöte.  Mia var vid bandet. Uppackning.  Emma låste fast min cykel som ja glömt låset till. Klockan typ 7.45 . Andas på toaletten. Sista musiken och försöker förgäves hindra ljuden av en borrmaskin. Orden från min far var magi 7.50 blir magi ” Gör det du älskar mest, spring”

Allt är förberett. Svarta kläder. Mössa. Rosa skor.  08.00 starten. Direkt i 4.40 /km och filmen spelas in första timmen. Mia till höger. Vittnen bakom.

4.40 känns leende lätt. Mobilen bort. Allt bort. ” Jag ska ha tyst, låt mig bara springa”

Efter 30min ber jag om mitt havre-banan-bikarbonatbröd med jordnötssmör . Det ligger framför mig på en foliebit och blir min ” frukost i farten” efter exakt 1h. Men jag får bara i mig liten småbit efter småbit. Sväljer ner med stark citronsportdryck från Enervit. Får fin kick.

Film klar. första check och notering av distans på 1h. och framförallt, det är tyst som i vattnet. Inga störande plask alls första timmen!

Lisa får vara sin ” leende LAX, nu är det dags”

timme två. Nu var det doris, som är en palettkirurgfisk

” fortsätt simma/springa” . Fortfarande lika lätt och lila smärtan / nervklämgnäll i vänster t-band har släppt. Jag bestämmer att genomföra timme två, exakt som timme 1 . Dricker sportdryck, kaffe och tuggar försiktigt lite på kletiga banan-havrebrödet.  Ser ut genom fönstret och andas väldigt avslappnat. Emma går och tränar för ” det är viktigt att ni har det bra ”

annars gör Lisa det hon ska, hon fortsätter simma..fortsätt, fortsätt springa!

Springer in i timma tre där det handlar om att vara en “Gädda, för nu är jag vass” ( MarathonPB-timmen).  Kommunicerar att mössan ska blötas ISKALL och inte ljummen. LLSSWR gör allt för en kall mössa. Känner mig vass! Konstant löpsteg ingen paus. Inget bajs. Inget kiss. Bara leende Lisaspring!

Går plötsligt in i dimman vid 34 km.Vill för en stund avsluta helt. Får i mig kaffe, första colan och sista bananbrödet. Jag samlar laget och förklarar uppgifter.

Emma- mössan kall, Mia vid höger sida. Pär tyst, stör fan inte. Bakom!

Lisa vänder vad som faktiskt är loppets endaste dipp. Så häftigt. Nästa fokus blir marathonpassering som är på 3.17 isch. Efter det blir det fokus 50km med snickers samt en liquid som belöning. Klockan är plötsligt över 11.30 och snart 12 och besöken som ska komma är på plats.

Bara att omges av Christinas starka lugna aura med gråa yogatröjan och minnen från sm 100 <3.

Magnus lägger fram chokladbollar jag kan se om jag sneglar lite lätt åt sidan, han fotar, filmar, ler och imponeras.  Chokladbollarna som ska mosas sönder i händerna om allt blir tufft, med tanke på Kerstin R som fick mig (tvingade mig<3) att springa 100km som 26åring.

Pär och Gabriel fascineras av fokuset ” Stör henne inte, nej hon vill inte bli störd” men de går fram och säger avgörande ord jag hör ” Du ser stark ut, bra fokus, härligt”

Timme fyra “kräfta för nu griper jag tag” utan musik, utan bara pang, pang på löpband. Men stegen är lätta vilket LLSSWR meddelar.

50km har passerats och i huvudet finns enbart en sak nu. Fiskar och nu är det ju bara en leende halvmara kvar. Så pigg, glad och stark är faktiskt Lisa. Att hon kan tänka att det är mycket glädje med ett halvmarathon med 50km i benen. En oro finns, för lite energi in.

Absolut. Och att blixten och åskan slår ner och elen dör ut i gymmet.

För utanför har det varit fascinerande att se molnens skiftande från svart, till vitt, till enbart blått.

Otroligt att snart 5 timmar gått. COLA är så gott! sportdryck, liquid, en snickers och bananbrödet och kaffe. Mer får jag inte i mig under ” träningspasset” och i framtiden finns alltså mer utveckling i att även vara stricktare i att tvinga i sig energi.

Timme fem, ÅL nu ålar jag mig fram för ja jag hade räknat med nerkissad och ev nerbajsad. Men Lisa är fräsch ser nästan nyduschad ut. Så timmen finns av harmoni. Tystnad, frihet och jag tänker. Shit , håller jag i nu så blir ju det exakt den examensfest jag drömt om!

4.40 , 4.40  steg efter steg. Enkelt och roligt. Avslappnat och effektivt. Christina får kyla mössan så hon är med mig och håller huvudet kallt sista kilometrarna mot rekordet.

För 60km har passerats. Cola, cola, cola, 3 hela liter intas och till och med bubblandes i näsan! HUA!

Milen kvar till värlsrekordet. Det finns en sådan stor marginal.

Ålen som dricker cola bara inser,flytet. Hurra!

Sista timmen, Aborre för borra borra nu och aborre har varit vinsten i vattnet. Ett tydligt mentalt beslut finns- Lisa du är grym, spring nu som 27åring upp till världsrekordet i ditt drömsnitt på lång sikt på 100km i 4.40 upp till 71km. Borrar borrar fast . Christina fattar att jag kommer börja gå, Mia trodde att jag skulle öka när tiden står på 5h 30min och över 70km..?!<3

Efter 71 km ropar vi alla tillsammans världsrekord på 6h!

och fokusera nu Lisa! Jag pratar om mina fiskar, skrattar, lyckotårar. Jag får gå, inget bajs, inget kiss så långt ögat kan nå utan konstant 71km i 4.40 på löpband, i tystnad , ensam. WOW.

Lisa är så jävla nöjd så. Tillslut hon ändå nå över 74km och 74,156 lyder ett nytt världsrekord.

Lisas leende tävling med sig själv.

Mål!

Livet och Lisa efteråt världsrekordet.

Jag kan gå, har tendens till blodblåsor men får till och med höra att jag är så vacker , vacker i mitt långa hår och pratar så lugnt och så denna gång.

En dusch, sedan får LLSSWR följa med hem till balkongen och äta firarfalafel.

Svt sport ringer och uppmärksamma en galning som fiskat på löpband.

Lisa omges av grönska, löpning och leende människor.

Ett världsrekord betyder faktiskt ingenting då! Det som betyder något är att kroppen kan gå så starkt genom och över ett världsrekord på  löpband och Leendet har till och med fått må hela resan i helhet!

Hurra!

Efteråt och min återhämtningsplan även fungerat mycket bra.

Ett andetag i taget sjunger Renaida. Jag var redan morgonen efter ute på promenader och cykeltur.

Fredagen simmade jag och firade med min pappa med fika och jordgubbsplock. På söndagen tog jag första löpstegen igen efter 30km cykel i spöregn, inspirerad av podcasten med Hjärntillskott med Lydia och Annelie Pompe.

Låten En bok med  Eva Dahlgren har spelats och kanske kan även jag skriva en bok en dag?

Sara Bäckmos sommarprat har jag lyssnat på idag. Isak Sommarprat var även gripande och bra. Darins live version på skansen av en säng av rosor, namaste!

Måndag, tisdag och onsdag har varit helt underbara dagar med traditionsenlig måndag morgonlöpning och besök på biblioteket och även postning av alla mina dokument till den kära tysken. På kvällen simmade jag med mina nocoutvänner i Ljung.

På tisdagen vaknade jag tidigt för en tur i ottan på mtb, innan 4x lisasleendecoaching som känns mer och mer avslappnad och bra numera. Innan den viktigaste återhämtningen av allt, meningsfulla relationer och naturen. Tisdagseftermiddagen sprangs det 18km med 450 höjdmeter  och simning , övernattning i vindskydd med regnbågsvy. Morgonen följdes även den med magi med resterande del av torpön på 13km samt simning och stormköksbrunch. På kvällen blev det återförening med vänner i #LLSSWR då de sprang 5000m varv efter varv, framför mitt världsrekordband.

TACK HELA LÖPARSVERIGE FÖR ALLT!

Ord som gör allt ännu mer leende ska ni veta:)

Lisa fortsätter springa sin leende väg:)

För stöd, frågor eller intresse av att stötta lisas leende väg hör av er till sportgalningen@hotmail.com

eller lisaspring93, instagram eller lisasleendecoaching, instagram

med koden LISASPRING10 på flowlife.se får ni 30% rabatt och stöttar även mig lite ekonomiskt.

tack även till alla i #LLSSWR, mina sponsorer, min familj och mina vänner:)

Nu har jag precis torsdag eftermiddag den 9 juni  kommit upp ur vattnet igen efter en kort magisk simning i blå lagunen. Nu väntar en lugn kväll inför en äventyrlig helg:)

/Lisa Ring

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

paceUP! Joins Hands with Karo Healthcare to Support Operation Smile’s Move for a Smile Digital Event

Since 2018, Karo Healthcare has been dedicated to supporting Operation Smile in their mission to bring smiles and hope to children born with cleft...

paceUP! och Karo Healthcare samarbetar med Operation Smile i “Move for a Smile”

Sedan 2018 har Karo Healthcare stöttat Operation Smile i deras uppdrag att ge leenden och hopp till barn födda med läpp- och gomspalt. Detta...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.