Race Report Frankfurt Marathon 2018

29 October 2018

Efter Stockholm Marathon i Juni bokade jag genast in ett nytt marathon för att få revansch. Det blev Frankfurt Marathon, då det ligger sent på hösten och är svalt väder samt en väldigt platt bana. Som gjort för att springa ett snabbt lopp och eventuellt nytt PB!

Träningen har inte riktigt gått som planerat sedan Stockholm Marathon, eftersom jag inte kunde låta bli att ställa upp på utmaningen Nordic Islands Adventure Race. Något som jag inte ångrar en sekund! Men med flera grenar att fokusera på och mycket tid för återhämtning, så har det blivit mycket mindre löpning de senaste månaderna. De enda riktigt långa långpassen jag har fått till de senaste månaderna är Salomon 27K och Lidingöloppet. Två grymt bra genomkörare, men kanske inte så specifik träning för en platt mara 😉

 

Kroppen kändes ändå redo för utmaningen i Frankfurt igår och jag tänkte försöka gå för sub 3:20 och ligga och snitta på mellan 4:40-4:45min/km. Vädret var också helt ok med ca 5-7 grader och ganska blåsigt, men helt klart mycket bättre än värmeböljan i Stockholm…

Första halvan var lättsprungen och flöt på fint och jag lyckades hålla den tänkte farten. Jag smygtittade på pulsen på klockan och såg att den dock låg lite i gränslandet till för högt och nära min tröskel, men ignorerade den och försökte gå mer på känsla. En känsla som kändes behaglig och under kontroll tills ca 26-27km in i loppet… Helt plötsligt var energin nere på 0 och benen vägde bly och jag blev illamående. Jag hade fyllt på helt ok med energi i form av egna gels, motivationen fanns där men kroppen orkade inte längre.

Farten gick ner ordentligt sista milen och andra halvan av loppet tog 1h & 57min VS den första halvan på 1h & 41min. Jag hade förhoppningar om att lyckas hålla ihop det mycket bättre, men träningen de senaste månaderna har helt enkelt inte varit tillräckligt marathonfokuserad och kroppen var inte redo for sub 3:20.

Nu tänker jag bryta ihop och komma igen nu, för jag tror starkt på att år 2019  kommer att bli ett riktigt bra löpår och att jag får en revansch på maran då. Tar ändå med mig PB:n på milen, kvartsmaran och halvmarathon från i våras, så ska inte låta ett(2!) marathon dra ner hela löparsäsongen 😉 Nästa utmaning blir Barcelona Halvmarathon i Februari, både en favoritdistans och favoritstad!

Over & out/

Natalie

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Natalie Persson: Digitala Göteborgsvarvet & Lidingöloppet 2021

Mitt första lopp efter Swedeman skulle ha varit Göteborgsvarvet den 11:e september men bara några veckor innan loppet skulle ha blivit av kom...

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.