Rotavdrag och superkompensation

17 March 2015

Dagens lilla skogsrunda innehöll en liten oplanerad vilopaus efter att marken plötsligt hade rest sig och slagit mig på käften.

Roten var inte stor men det är ju, som vissa hävdar, inte storleken som har betydelse utan själva, eh, resningen. Vurpan blev tämligen våldsam och jag får vara tacksam att det var en gräsbeväxt tuva och inte en sten som tog emot mitt huvud. Det svartnade ändå för ett ögonblick och jag såg bokstavligen stjärnor. Den hårdaste smällen tog jag nog i pannan och pannbenet brukar ju vara tjockt på oss löpare. En ganska fin fläskläpp lyckades jag också skaffa mig och när jag skulle spotta ut jord och barr ur munnen var jorden märkligt röd. Skumt.

Nåja, efter att ha känt efter ett par minuter gick det bra att jogga hemåt i alla fall. Ståndaktigt, för att fortsätta skreva, förlåt skriva, i en organisk anda.

Hur kändes det innan det blev svart då?

Jo, tackar som frågar!

Efter att ha tagit det lite lugnare förra veckan rent mängdmässigt verkar jag ha kommit in någon sorts superkompensation. Gårdagens 2k-intervaller gick i flygande fläng och i dag skulle jag bara jogga lite lätt, dessutom i Aquasocks eftersom min vänstra häl ville slippa vanliga skor. Ändå eskalerade tempot bortom all begriplighet. Jag “joggade” nämligen fortfarande när klockan upplyste om att tredje kilometern gått på 3:36. Efter att ha svängt in på den trixigare skogsstig som snart skulle bli mitt fall gick fjärde km på 3:48, eller troligen något snabbare eftersom den noteringen innehåller det där haveriet som beskrivs ovan. Kanske 3:40?

Kan jag pricka in en sådan formtopp om en månad när det är dags för Nordic Classic halvmara är den enda utmaningen med 3:45-farten att inte ryckas med och öppna loppet alldeles för snabbt. En sådan dag är 1:20 ett ganska blygsamt mål, men en del av utmaningen är ju att ha just en sådan dag den dag som det gäller.

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.