Tillbaka efter Covid 19

Just innan påsk blev jag sjuk. Jag visste ganska solklart att det var det alla pratade om. Hade varit och jobbat på Kågeskolan som lärare några dagar. Redan första dagen där, vikarierade bara, kände jag i atmosfären att här fanns det Coronafall. Skolan stängdes men då var jag redan sjuk. Hade feber en vecka mellan 38-38,5 , det vanliga värk i kroppen och i knoppen, trodde jag skulle dö, även om jag varit sjukare förr. Hostade inte lungorna ur mig men hade en otäck känsla i bröstet. Tog 6 doser pulmicort, kanske hjälpte vet inte. Magen tog lite stryk. Just då bad jag Gud att bara få uppleva mina barnbarn lite mer och att få träna lite till bara njuta. Jag lovade mig själv att skulle jag få uppleva en tävling till skulle jag njuta från första armtag till sista löpsteg. Efter jag blivit feberfri kändes det faktiskt inte som jag var symtomfri. Jag blir lite förskräckt då jag läser rekommendationerna om när man är frisk igen. Jag var feberfri i 6 dagar innan jag började jobba och då vågade jag bara ha onlinelektioner och jobba ute. Jag tror absolut att jag smittade än efter en par tre dagar, trots feberfri ingen hosta. Jag hade kvar den där brännande smärtan i bröstet i en vecka efter jag blivit feberfri.

1 maj smög jag igång träningen. Jag var rädd från början att ta i. Tränade på order av coach med låg puls. Corona och TVAR har gemensamma likheter. Jag tänkte fula tankar om hjärtmuskelinflammation, plötslig död i träningsrundan. Däremot var benen pigga. Länge sedan man tränade med så utvilade ben, kom nästan inte ihåg hur det kändes. Efter någon vecka började jag våga trycka på igen i backar på cykeln och i löpning. En av dagarna fick jag min nästbästa tid på varvet på elljusspåret. Då tänkte jag att det måste betyda att jag är tillbaka. En par dagar senare kom perset och började plocka PR på Stravasegment på cykeln. En lättnad , tacksamhet att kroppen inte tagit mer skada. Många är sjuka mycket längre och får följdsjukdomar, kroppen tappar mycket styrka. Vad jag gjorde i typ 10 min pass, under veckan jag var sjuk, orkade inte mer, lite yogaandning, katten och kon, några fler övningar, inbillade mig att det skulle hjälpa mig inte tappa styrka. Samtidigt fick man så ont av att ligga och halvligga i soffan, huvudvärk av sjukan eller av att ligga stilla, vet inte vilket. Jag hoppas jag kan ge hopp till er som också drabbats att man kan komma tillbaka, uppenbarligen till samma nivå.

Vad lärde jag mig? En hel del om mig själv förstås, men också att vara mer tacksam, ödmjuk. Jag lärde mig också att vila någon vecka är inte farligt, man presterar inte sämre för det. Man förlorar en massa points här då, men det är inte viktigt om man har en sund målsättning. Tävlingar är ofta på papperet mina mål, men det riktiga målet är att hålla mig frisk, stark och mota “Olle” dvs blodtrycksmedicin i grind.

Jag fick ett trevlig mail från Vansbrosimmet, ska visst tävla SM/RM i slutet på augusti i Medeldistans triathlon. Visste inte att tävlingen var flyttad, trodde den var inställd. Nu får vi träna för den och hoppas den blir av och andra vågen Corona inte nått oss då.

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Jenny Nae: Claymounthalf 27 Juni 2020

Äntligen fick jag tävla lite! Den 27 juni så körde jag och 24 andra en halvdistans triathlon på Lerberget i Höganäs. Dagarna innan var det väldigt...

Frida Södermark: Passen som blir av

Det kan måhända låta klyschigt men de bästa passen är de som blir av. Så är det. För att bygga up en hållbar kropp och en långt liv. Jag går dock...

Cykeläventyret från Stockholm till Jämtland Del 2

Läs del 1 HÄR Dag 3: Mora-Sveg, 140 km Jag vaknade upp till ännu en varm dag med strålande sol. Eftersom det hade börjat göra ont i knät dagen innan...

Andreas Ahlin: Tankar om sommarträningen

Eftersom säsongen 2020 ser ut att bli ett år utan tävlingar, så får man hitta på lite annat att motivera sin träning med. Har själv dragit igång och...

Cykeläventyret från Stockholm till Jämtland

Del 1: Vätternrundan blev inställd och jag ville ersätta loppet med ett ordentligt träningspass på min landsvägscykel inför Ironman Kalmar. Dessutom...

Hälsoutmaning som stöttar elever i Uganda

Social Initiative jobbar tillsammans med företag och sociala entreprenörer för att förbättra framtiden för fler. Utifrån företagets affärsverksamhet...

2020 Q2 – Season Winners

We are happy to announce the paceUP! 2020 Q2 Season Winners! Alice Gustafsson reached over 140 000 points and took first position. Benny Eriksson...

paceUP! Nyhetsbrev Juni 2020

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! 20 100 användare! Nu är vi över 20...

Results – The 50K Road Bike Challenge

Now we have the results from The 50K Road Bike Challenge! You can find the results HERE. As PaceUP! is moving into Europe three Belgium Cycle fans...

The 50K Road Bike Challenge

It’s time for a new challenge! The 50K Road Bike Challenge the 21st of June💥 Join the training group already today & get some inspiration from...

Jenny Nae: Claymounthalf 27 Juni 2020

Äntligen fick jag tävla lite! Den 27 juni så körde jag och 24 andra en halvdistans triathlon på Lerberget i Höganäs. Dagarna innan var det väldigt...

Frida Södermark: Passen som blir av

Det kan måhända låta klyschigt men de bästa passen är de som blir av. Så är det. För att bygga up en hållbar kropp och en långt liv. Jag går dock...

Cykeläventyret från Stockholm till Jämtland Del 2

Läs del 1 HÄR Dag 3: Mora-Sveg, 140 km Jag vaknade upp till ännu en varm dag med strålande sol. Eftersom det hade börjat göra ont i knät dagen innan...

Andreas Ahlin: Tankar om sommarträningen

Eftersom säsongen 2020 ser ut att bli ett år utan tävlingar, så får man hitta på lite annat att motivera sin träning med. Har själv dragit igång och...

Cykeläventyret från Stockholm till Jämtland

Del 1: Vätternrundan blev inställd och jag ville ersätta loppet med ett ordentligt träningspass på min landsvägscykel inför Ironman Kalmar. Dessutom...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.