Tillbaka efter Covid 19

Just innan påsk blev jag sjuk. Jag visste ganska solklart att det var det alla pratade om. Hade varit och jobbat på Kågeskolan som lärare några dagar. Redan första dagen där, vikarierade bara, kände jag i atmosfären att här fanns det Coronafall. Skolan stängdes men då var jag redan sjuk. Hade feber en vecka mellan 38-38,5 , det vanliga värk i kroppen och i knoppen, trodde jag skulle dö, även om jag varit sjukare förr. Hostade inte lungorna ur mig men hade en otäck känsla i bröstet. Tog 6 doser pulmicort, kanske hjälpte vet inte. Magen tog lite stryk. Just då bad jag Gud att bara få uppleva mina barnbarn lite mer och att få träna lite till bara njuta. Jag lovade mig själv att skulle jag få uppleva en tävling till skulle jag njuta från första armtag till sista löpsteg. Efter jag blivit feberfri kändes det faktiskt inte som jag var symtomfri. Jag blir lite förskräckt då jag läser rekommendationerna om när man är frisk igen. Jag var feberfri i 6 dagar innan jag började jobba och då vågade jag bara ha onlinelektioner och jobba ute. Jag tror absolut att jag smittade än efter en par tre dagar, trots feberfri ingen hosta. Jag hade kvar den där brännande smärtan i bröstet i en vecka efter jag blivit feberfri.

1 maj smög jag igång träningen. Jag var rädd från början att ta i. Tränade på order av coach med låg puls. Corona och TVAR har gemensamma likheter. Jag tänkte fula tankar om hjärtmuskelinflammation, plötslig död i träningsrundan. Däremot var benen pigga. Länge sedan man tränade med så utvilade ben, kom nästan inte ihåg hur det kändes. Efter någon vecka började jag våga trycka på igen i backar på cykeln och i löpning. En av dagarna fick jag min nästbästa tid på varvet på elljusspåret. Då tänkte jag att det måste betyda att jag är tillbaka. En par dagar senare kom perset och började plocka PR på Stravasegment på cykeln. En lättnad , tacksamhet att kroppen inte tagit mer skada. Många är sjuka mycket längre och får följdsjukdomar, kroppen tappar mycket styrka. Vad jag gjorde i typ 10 min pass, under veckan jag var sjuk, orkade inte mer, lite yogaandning, katten och kon, några fler övningar, inbillade mig att det skulle hjälpa mig inte tappa styrka. Samtidigt fick man så ont av att ligga och halvligga i soffan, huvudvärk av sjukan eller av att ligga stilla, vet inte vilket. Jag hoppas jag kan ge hopp till er som också drabbats att man kan komma tillbaka, uppenbarligen till samma nivå.

Vad lärde jag mig? En hel del om mig själv förstås, men också att vara mer tacksam, ödmjuk. Jag lärde mig också att vila någon vecka är inte farligt, man presterar inte sämre för det. Man förlorar en massa points här då, men det är inte viktigt om man har en sund målsättning. Tävlingar är ofta på papperet mina mål, men det riktiga målet är att hålla mig frisk, stark och mota “Olle” dvs blodtrycksmedicin i grind.

Jag fick ett trevlig mail från Vansbrosimmet, ska visst tävla SM/RM i slutet på augusti i Medeldistans triathlon. Visste inte att tävlingen var flyttad, trodde den var inställd. Nu får vi träna för den och hoppas den blir av och andra vågen Corona inte nått oss då.

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Loulou Eriksson: Tankar från en nybliven 80-åring

Så har jag då fyllt år. Igen. Men denna födelsedag liknade inte någon av mina tidigare. 80 år, det låter väldigt mycket, och är väl det också. Det...

Frida Södermark: En obeskrivlig lycka

Klart man varit glad och nöjd över sina prestationer tidigare. Jag har 5 SM guld på distansen 100 km och några i andra valörer. Har placerat mig bra...

Lisa springer vidare som en leende vinnare, hemma i sig själv

I helgen var jag min leende vinnare. Jag är för alltid min leende vinnare. Jag älskar min leende träning, löpning och Lisaliv. Jag har haft...

Loulou Eriksson: Hälsan tiger still

Vad innebär egentligen god hälsa? Att må bra, förstås, att göra vad man kan för att må bra. Röra på sig, äta vettigt, sköta sin kropp. Och sina...

Frida Södermark: Utmaningar är bästa peppen

Det är nästan omöjligt att utmana sig så mycket som när man är med i en utmaning. Jag har redan berättat om utmaningen i januari där det förutom...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

paceUP! Nyhetsbrev Juni 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Företagsutmaningar som skapar starkare...

🌼 Fridas Sommarutmaning 🌼

Nu när många lopp och gemensamma träningspass fortsatt ställs in får vi se till att peppa varandra extra mycket. PaceUP! vill hålla dig fortsatt...

Run4Nepal – A Virtual Running Race

EWB KTH is organizing an event called Run4Nepal which will be a virtual running race taking place from May 17th to May 23rd, 2021.  Here...

Loulou Eriksson: Tankar från en nybliven 80-åring

Så har jag då fyllt år. Igen. Men denna födelsedag liknade inte någon av mina tidigare. 80 år, det låter väldigt mycket, och är väl det också. Det...

Frida Södermark: En obeskrivlig lycka

Klart man varit glad och nöjd över sina prestationer tidigare. Jag har 5 SM guld på distansen 100 km och några i andra valörer. Har placerat mig bra...

Lisa springer vidare som en leende vinnare, hemma i sig själv

I helgen var jag min leende vinnare. Jag är för alltid min leende vinnare. Jag älskar min leende träning, löpning och Lisaliv. Jag har haft...

Loulou Eriksson: Hälsan tiger still

Vad innebär egentligen god hälsa? Att må bra, förstås, att göra vad man kan för att må bra. Röra på sig, äta vettigt, sköta sin kropp. Och sina...

Frida Södermark: Utmaningar är bästa peppen

Det är nästan omöjligt att utmana sig så mycket som när man är med i en utmaning. Jag har redan berättat om utmaningen i januari där det förutom...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.