Frida Södermark: En obeskrivlig lycka

9 July 2021

Klart man varit glad och nöjd över sina prestationer tidigare. Jag har 5 SM guld på distansen 100 km och några i andra valörer. Har placerat mig bra i Ultravasans 90 km trots att stigar inte är mitt underlag. Jag har sprungit de 32 milen mellan Wien och Budapest. Jag har kommit åtta i världens största ultralopp Comrades och fått en medalj i rent guld. Jag har vunnit olika små och stora lopp på hemmaplan, runt om i Sverige och utomlands. Men detta…
 
…detta att ha sprungit 100 km med min fripassagerare i söndags under graviditetsvecka 39 det slår nog allt. Lycka. Ren och skär lycka. Något som var en utopi i början av min graviditet blev verklighet runt halv sju i söndags kväll. Efter tio och en halv timme löpandes 102 gånger på ett 975 meter långt varv under SM i Halmstad. Jag och min fripassagerare kom dessutom sjua. Sjunde plats bland damerna. Helt jäkla osannolikt. Men kroppen är inte rationell. Den är helt fantastisk. Kan anpassa sig till det mesta. 
 
Jag kunde klara mer än jag tror. Du kan klara mer än du tror. Och det är inte alltid prispallar, personbästan och medaljer som är det viktiga. Det är att klara det osannolika. Testa sina gränser. Bli starkare mentalt och fysiskt. Få med sig erfarenheter och strategier som går att plocka fram i olika andra sammanhang när det blir jobbigt. Lyckokänslor att framkalla visuellt och känslomässigt. Nu ser jag fram emot att träffa vår fripassagerare och om det gör ont där i förlossningssalen, för det kommer det göra, då ska jag framkalla känslan från söndagens målgång. Det kommer att hjälpa. 
/Frida Södermark

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Intervju med vinnaren av den 3:e säsongen 2021!

STORT grattis till Kjell-Arne, vinnaren av den 3:e paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Kjell-Arne Ålder: 73 år...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.