Frida Södermark: Höjde taket ett par mil i mitt län

28 April 2020

Det finns inga tävlingar IRL. Man kan inte resa runt hej vilt och upptäcka nya kulturer. Man får inte samlas i större grupper. Men det är tillåtet att springa långt, utmana sig själv och samtidigt äventyra i sin hembygd.

Sagt och gjort. Så fick det bli. Onsdag – fredag förra veckan. Vägar jag inte sprungit på rekades. Lokala gårdsproducenter och sevärdheter jag inte besökt prickades in. Ryggsäcken fylldes med ett ombyte, några gel, några Kraftbar, en macka, yoghurt, lite godis, en flaska vatten och en frukt. Skorna snörade på. Resten skulle jag kunna skaffa på vägen. Springkläderna skulle jag tvätta i handfatet och hänga på tork över nätterna.

Och vilket äventyr det blev. Vilka eldsjälar jag mötte. Vilken natur jag passerade genom, om än springandes mest på asfalt. Vilka kulturmiljöer. Och vilket väder jag fick. Hemester 2.0. Jag tror det är på detta sätt vi kommer semestra i sommar. Kanske inte springandes dessa distanser. Men man kan kan ta cykeln istället. Man måste inte heller besöka allt på samma gång. Och detta äventyr går att kopiera. Här i Östergötland. Eller på liknande sätt där just du bor. Mina rundor ser ni här på PaceUP.

Vad lärde jag mig då av detta? Att sju mil om dagen är mycket om man ska hinna chilla. Välj något kortare distanser. Att jag åt för lite. Glömde liksom bort det då intrycken var så många. Jag blev också ännu mer varse att etapplopp är min grej. Att återhämta mig och starta om kroppen är min superkraft.

Till sist – hoppas ni själva ger er ut – på en lagom lång sträcka där ni ser till att fylla på energi genom mat, upplevelser och med målet en starkare kropp!

Vänliga hälsningar Frida Södermark 

0707-592734

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Natalie Persson: Digitala Göteborgsvarvet & Lidingöloppet 2021

Mitt första lopp efter Swedeman skulle ha varit Göteborgsvarvet den 11:e september men bara några veckor innan loppet skulle ha blivit av kom...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.