Jenny Nae: Race-report från Krutmaran

30 April 2020

Med fler och fler inställda lopp började motivationen att tryta lite även hos mig och då kom frågan om att delta i litet event, ett maratonlopp för max 25 pers. Hmm kul tänkte jag, kul, jag har ju bara sprungit ett enskilt maratonlopp i hela mitt liv (utanför triathlon), och det var 8 år sedan. Det hade varit roligt att försöka komma under 3 timmars-gränsen. Jag hade däremot inte gjort någon maraträning utan bara kört långpass i zon 2 långpass sedan jul, men varför inte testa och se det som ett bra träningspass.

Så den 18 april, utan någon toppning, stod jag på startlinjen för Krutmaran som anordnades av IS Göta och Vegan Runners. Det var dagen till ära en väldigt bra förhållande, solen sken och det var i princip vindstilla vid starten. Halva gänget på startlinjen skulle springa halvmara och halva gänget mara, och bara en massa snabba löpare mellan 1.05-1.20 på halvmaran och sub 2.30-3 h på maran. Med anledning av så snabba löpare startade jag längst bak i detta startfält, en ny upplevelse. ? Jag och en kille till hade samma mål och skulle försöka springa tillsammans så långt det gick.

Starten gick och vi sprang iväg, som vanligt lite snabbare än planerat första km, sen hittade vi in i bra tempo. De första 14 km (varv 1) kändes nästa för lätta, jag njöt av av vädret och banan som gick längs en asfalterad cykelväg med en vacker vy över Skånes landskap, med kor som betade, längs en å och förbi en golfbana.

Detta blir ju lätt tänkte jag. Sen ökade vinden på lite mer så det blev lite mer ansträngande halvvägs då jag också   fick lite magknip. Jag kände då även att killen jag sprang med började tappa lite och vi låg på bara lite över målet för att klara sub 3 h. Så jag sprang därefter iväg själv och när magknipet la sig så kunde jag även öka tempot lite den sista milen trots den ökande vinden. Jag kom i mål på 2 h 58 min och 16 sek och krossade därmed mitt PB på 3.07 från en triathlontävling, och 3.38 från mitt senaste marathon 2012.

Detta lopp var sanktionerat från friidrottsförbundet, men dagen innan drogs alla tävlingar för senior in så vi vet fortfarande inte om det blir godkänt eller inte. Men oavsett så var det en rolig dag som jag kommer minnas länge trots att det inte var någon större publik eller den riktiga tävlingskänslan, utan bara jag och mitt mål. Så till alla därute, det behövs inget större evenemang för att ni ska nå era mål, utan gå ut och testa vad du går för, själv eller med några kompisar. Delta i virtuella lopp och utmaningar för att bibehålla motivationen och hälsan.

/Jenny

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Natalie Persson: Digitala Göteborgsvarvet & Lidingöloppet 2021

Mitt första lopp efter Swedeman skulle ha varit Göteborgsvarvet den 11:e september men bara några veckor innan loppet skulle ha blivit av kom...

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Intervju med vinnaren av den 3:e säsongen 2021!

STORT grattis till Kjell-Arne, vinnaren av den 3:e paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Kjell-Arne Ålder: 73 år...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.