Frida Södermark: Lopp mellan två amningar

1 September 2021

I helgen var vi i Idre för att springa Salming Idre Fjällmara. Eller inte jag. Ingen egentligen för detta lopp har fyra distanser där ingen är den klassiska maratondistansen. När vi fotade inför detta lopp förra året i juni visste ingen inkluderat mig själv att jag skulle ha en liten bebis nu. Vi sprang i magiska miljöer och hade det gött.

Nu var det dags med andra förutsättningar. Dock är stig inte min arena som ni vet vilket gjorde det skönt att jag “bara” skulle ut på den 12 kilometer långa sträckan. Behövde inga gels. Inga bars. Ingen ryggsäck. Men jag behövde en barnvakt. och det var en enkel match. Två kompisar anmälde sig direkt. Inte för att Klara på något sätt kräver dubbelbemanning men båda ville. Ammade strax inpå och gav mig iväg. Runt en liten fjällsjö. Över myrmark. Upp på Idre fjäll. Det var njutbart. Så njutbart. 80 minuter för mig själv i magisk natur. Barnvakterna var nästan besvikna. Klara hade ju bara sovit.

Vi gav oss iväg allihopa, barnvakterna och jag, för att heja fram de på de långa distanserna. Det var så roligt. Det var så uppskattat. Jag själv vet hur mycket energi hejande ger. Det var egentligen bara Klaras pappa som såg lite smamanbiten ut där vid 40k av 45. Han fick ta ultran för laget denna gång. För familjen. Det längsta han sprungit. Och när det värsta lagt sig efter målgång var han stolt över sig själv. Nog för att mitt lopp var njutbart. men jag längtar ut på de långa sträckorna igen efter dessa månader av amning.

 

/Frida

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.