Lisa springer vidare som 28 runt 28 sjöar & 4 gånger i Svenska landslaget med 4 tånaglar

5 April 2021

Så har Lisa blivit 28 vårar.

Jag har fått se och höra mycket fina vårfåglar!

Ett 4:e landslagsuppdrag den 20:e mars nu på 6h. Kom över 74.475 m snitt ca 4.50/km (hade 4.38 i över 65km..) och för fjärde gången över 74 km på 6h (3st 6h lopp samt mitt bästa på 79-80km ish på mitt 100km debutlopp).

Denna gång slutade i smärtsamma tårar och väldigt ont i tårna. Men med leende stolthet och lyckotårar att jag nådde startlinjen och mållinjen igen. Samt var en leende representant för svenska landslaget som visar att jag är en ung ultrakropp som aldrig ger upp.

Hur var loppet då? Och hur var vägen till startlinjen?

Träningen har fungerat fint med nya lärdomar och typer av pass med stöd och bollande med Kajsa Berg. Mkt trösklar mkt lååååånga pass. Det har varit roligt att utmanas och fundera på hur och om kroppen svarar. Frisk. Positiv och modig och bra vecka på Playitas där ja också sent fick reda på loppet (hade egentligen tänkte springa 6-8h senare i mars/april). Men jag såg uttagningen som en möjlighet och en utmaning.

Loppet gick enkelt. Planering och sen kalibrering. Löpband. Visualisering. Mål och plan med fokus blommor. Stöd av pappa, Albin, Per Å, Andreas, Christina och Magnus.

Sprang sen allt i tystnad. Konstant 4.40 /km eller snabbare. Cola och kaffe.

Sen sa de pang. Några blodblåsor..ja men de vet jag att ja kan hantera!?! Men nu va de en kniv och hela höger fot va heeeelt förstörd… Ja förstod ingenting men hur mkt ja än ville och kände att ja orkade och hade kraft va detta en obeskrivlig smärta ja ännu inte lärt mig hantera. Jag gick o haltade in sista biten.

Var först extremt, extremt, extremt besviken. Men sen när ja insåg va de va som egentligen hänt har jag landat i att jag var bäst.

Jag blev runt 7:a totalt som kvinna i hela tävlingen 2 brittiskor, 3 holländskor o svenska Lina enbart före mig i heeela världen. Jag är fotfarande den som sprungit bäst i världen på 6h löpband (samt med de 3 bästa resultaten). Jag har en mental styrka och en fysisk kapacitet jag är tacksam över och rädd om.

Veckan efteråt måste jag vara ärlig med att säga att det blev endel gråt. Träningen började med att ens klara av att stå. Yogade det som gick. Kallbadade. Kunde börja gå och när Lisa går. Då går hon. Körde även ett bra pass crosstrainer på 100min samt styrketräning. Och i helgen vandrade jag över 50km! Då jag inlett projektet Lisa 50 östgötska sjöar.

Det här är delar av vad jag såg

 • Tranor.
 • Artrika vägkanter.
 • Tussilago.
 • Glimrande vatten.
 • Skog.
 • Rådjur.
 • Kyrkor.

På måndagen var det äntligen dags för löpning igen. Påmindes om sorgen av farmor som dog för 10 år sedan när allt skulle va jubel och lycka och jag 18 år fylla. Via Spotify discovery weekly som hade gett en norsk version av Gabriellas sång. Listan som alltid pluggas in i mina öron måndag morgon. Men vi besökte farmor som fyllde 99 den 29:e mars och jag sprang runt sjön Mäseln där ja även blev “Stravadrottning”. 12km blött, tekniskt och härligt. Jag kunde springa igen. Lättnaden. Sprang sen 8km lugnt hem från optikern. Skönt att vara igång igenigenigenigen..

Den 30 mars blev jag också 28 år. Jag firande med en fjärde dag med sjö som dagens start. 28km såklart och Regnaren magiska klara vatten rundades. Såg alpackor o besegrade vinden! Firade med bad i samma sjö och med en väldigt god falafel utomhus i Tjällmo. Roadtriopade sen via ostbutik i borensberg. Muateri i brunneby i spontan handling och hämtning av mammi i Ljungsbro. Ett varmt bad i firande hos mina föräldrar kändes rätt.

Onsdagen blev de crosstrainer styrka och vandring. Dag fem med sjö… Helt seriöst!?!

Och hur firas påsken i år då?

Med podcast i öronen. Eller bok framför ögonen. Eller lite serier för och fylla kroppen och själen med lugn och ro. Eller vara vara utomhus i skog vid sjö i gryning till kvällning.

Som jag var denna magiska skärtorsdag morgon och 1a april. Då vandringen runt norrbysjön blev färdig.
Dag sex med sjö… Morgonen var magisk. Sen var ja en rätt trött och mör tös innan jag kämpade mig igenom lite crosstrainer igen.

I nästa inlägg berättar jag om hur långfredagen till annandagen spenderades runt massor av magiska sjöar.

Avslutningsvis på detta inlägg. Tacksam för de fina och givande samarbeten som pågår. De ger energi som en vårsol:

Flowlife som alltid ger LISASPRING10 10%

Campushallen linköping där jag tränar löpband, styrka och crosstrainer med mera.

Upgrit som har koll på energi och hälsokost. Jag har fått testa deras produkter hasselnötskräm, kakao och kokosmör. D vitamin, mct olja och keratin. Perfekt för bakning samt återhämtning efter träning. Jag tipsar om deras produkter till påskägget! Dessutom ekologiska 🙂

One to hundred– har gett mig perfekta barer att ha med på långpassen i skogen. Deras nyhet med marsipan passade extra bra till påsken såklart. Jag använder dessa till kaffet i skogen eller på lågintensiva långpass. Eller när jag helt enkelt behöver lite mellis eller fika.

Hoka och @timetoflysverige ger mig magiska skor och jag gillar arahi, torrent och bondi extra mycket.

PaceUP!-app är jag ambassadör för och bloggar. Deras app är gratis, var med där för inspirarion och tävlingar.

Glasögoninsitututet Linköping kommer stötta mig med linser framöver och jag behövde verkligen en uppdatering… Har haft – 1.5 nu hade ja – 2.5!

Framöver väntar två samarbeten med Redo foods och Wellbites. 

Jag ler av att vara coach och egen företagare på Lisasleendecoaching. 

Framöver väntar uppstart på ny träningsplan.

Mina mål är:

 • “Lisa 50 östgötska sjöar”
 • “FKT Queen”
 • Vara leende vältränad för att springa långt och starkt mentalt och fysiskt
 • VM i swimrun ÖtillÖ.
 • Målet som alltid att le, leva Lisalivet i äventyrlig positiv rörelse.

Jag önskar er den finaste påsken med massor solsken, äventyr och energi.

Här kan du läsa nästa inlägg om hur påsken fortsatte för sjötösen / sjö…?

/Lisa Ring

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Registrera en timmes promenad som två halvtimmespromenader

Räknas det som fusk om man registrerar en timmes promenad som två halvtimmespromenader för att få in 200 baspoäng istället för 100 man annars skulle...

Jenny Nae: Våren är här!

Att sitta och cykla i källaren gör att man kan fokusera på en sak, att trampa och blir starkare. Men utomhuscyklingen är efterlängtad nu - att känna...

Intervju med vinnaren av första säsongen 2021!

STORT grattis till Oliver, vinnaren av den första paceUP!-säsongen 2021! Han har tidigare lyckats med en 3:e plats 2020 son ni kan läsa om HÄR och...

Lisa springer vidare runt sina sjöar, sjötös eller sjöjungfru?

Vad kallas en tjej som springer runt vattendrag? “SJÖJUNGFRU” Av 50 östgötska sjöar finns nu bara 18 kvar att springa runt på Lisas sjölista....

Lisa springer vidare som 28 runt 28 sjöar & 4 gånger i Svenska landslaget med 4 tånaglar

Så har Lisa blivit 28 vårar. Jag har fått se och höra mycket fina vårfåglar! Ett 4:e landslagsuppdrag den 20:e mars nu på 6h. Kom över 74.475 m...

Intervju med vinnaren av första säsongen 2021!

STORT grattis till Oliver, vinnaren av den första paceUP!-säsongen 2021! Han har tidigare lyckats med en 3:e plats 2020 son ni kan läsa om HÄR och...

paceUP! Nyhetsbrev Mars 2021

Newsletter in English    Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Idag är det sista dagen av säsongen!...

paceUP! Nyhetsbrev Februari 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Vill du ha en reklamfri app? Många...

paceUP! Nyhetsbrev Januari 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Säsongsvinnare Q4 2020! Ett STORT grattis...

Uppdaterade och Förbättrade Appar

Newsletter in English  Vi jobbar vidare med att förbättra paceUP!-appen både för Android och iOS. De senaste uppdateringarna som lanserats nu i...

Registrera en timmes promenad som två halvtimmespromenader

Räknas det som fusk om man registrerar en timmes promenad som två halvtimmespromenader för att få in 200 baspoäng istället för 100 man annars skulle...

Jenny Nae: Våren är här!

Att sitta och cykla i källaren gör att man kan fokusera på en sak, att trampa och blir starkare. Men utomhuscyklingen är efterlängtad nu - att känna...

Lisa springer vidare runt sina sjöar, sjötös eller sjöjungfru?

Vad kallas en tjej som springer runt vattendrag? “SJÖJUNGFRU” Av 50 östgötska sjöar finns nu bara 18 kvar att springa runt på Lisas sjölista....

Lisa springer vidare som 28 runt 28 sjöar & 4 gånger i Svenska landslaget med 4 tånaglar

Så har Lisa blivit 28 vårar. Jag har fått se och höra mycket fina vårfåglar! Ett 4:e landslagsuppdrag den 20:e mars nu på 6h. Kom över 74.475 m...

Frida Södermark: Hitta motivationen – Leta mumintroll

Det man förhoppningsvis hittar vid letande just nu är väl påskägg. Godisfyllda. Motivation om någon under en löprunda. Vilken dröm att springa på...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.