Mette Bjeld: Challenge Roth 2019

by

17 July 2019

4 uger før afrejse, melder min rejsekammerat, at hun ikke kan tage med alligevel! Piiiiv helt alene til Roth..!! Efter lidt overvejelser, vælger jeg at afmelde den lejlighed jeg havde lejet, for så vil jeg hellere bo på den campingplads, som Challenge Roth stiller til rådighed hvert år.

3 uger før stævnet, ringer min coach og forklarer mig, at hun ikke syntes jeg skal stille op til stævnet, da jeg har døjet med en skade i mit baglår siden november. Hun ville ikke længere støtte mig i min beslutning om at tage af sted, hun var bange for, at jeg ville skade mig selv. Lige der gik ALT luften ud af mig! Så gik der 5 dagen uden nogen form for træning..

Efter nøje overvejelser besluttede jeg mig for at tage af sted! Smerterne fra min skade var de samme som i november, så vurderede, at jeg godt ville kunne gennemføre. Lovede mig selv, at det skulle gøres med overskude og glæde, ikke med tempo og smerte!

Facebook er noget specielt

Nogle dage før jeg skulle af sted, bestemmer min mand og 2 cykelvenner, at de hellere vil køre i hans bil end i en lille bus.. Så pludselig stod jeg også uden bil.. Dvs. jeg havde min lille Up… Meeeen der var altså langt til Roth, i en lille bil med cykel inden i bilen og baggage.

Spurgte på Facebook, om der var nogle, som skulle der ned. Og vupti, så meldte 3 søde mennesker sig på banen. Så det endte med, at jeg kørte til Roth med 3 personer jeg aldrig havde set før. Det gik heldigvis over alt forventning J

Campingpladsen

Jeg blev sat af og de kørte videre.. Solen bagte og jeg var lige ved at smelte væk i 29 grader.. Hmm jeg havde ikke sovet i telt i 20 år, så der var lige lidt start vanskeligheder. Men det gik heldigvis rigtig godt.

  

Campingpladsen lå 400 m fra svømmestart, så det var ganske let at aflevere cyklen om lørdagen og komme til start søndag morgen kl. 5.15. Dejligt at slippe for det pres, som kan være, ved at skulle tage sig i bil til svømmestart.

Jeg var i gruppe 1 af damerne, de skulle starte kl. 7.05.

Hen til linjen ved svømmestart, er der en som får fat i min chip. Heldigvis ryger den ikke af, men jeg havde svært ved at sætte den på plads. Jeg når det lige 3 sekunder inden starten gik, så startede med ret høj puls.

Selv om det var kvinder jeg lå med, så var der mange i vandet, og vi ville alle frem. Det var dog ikke med knytnæver, som nogle mænd kan finde på J

Svøm gik rigtig godt, heldigvis fik vi lov til at beholde våddragten på.. Et par dage før start, skrev løbsledelsen, at vi skulle forberede os på at svømme uden…. På dagen var vandet 24 grader.

Ind i T1 og op på cyklen.


Sikke en cykeltur. Hvis i aldrig har kørt om Soler, så prøv at google det. Hold nu op en fest. Folk stod så tæt, at jeg ikke kunne se vejen. Førte gang jeg skulle op af bakken, turde jeg ikke rejse mig, så mange mennesker var der. Da jeg kop op for enden af bakken, mærkede jeg stadig mit smil. Det var SÅ FEDT!

Pga af en skade tilbage i november, havde jeg lovet mig selv bare at hygge mig på cyklen. Havde dog glemt at øve på min tricykel. Har cyklet rigtig mange kilometer i år, men kun få ture på min tricykel.. Det kunne jeg mærke efter 40 km.. Hold op min ryg gjorde ondt..

Heldigvis kom jeg godt igennem cykelturen, helt uden at mærke min skade, så jeg var super glad. Ind i T2, hvor der stop hjælpere klar. Ned i skoene og afsted på løb. Kan prale af 2. hurtigste T2 tid i Roth 🙂 Det var så også det eneste der gik stærkt for mig i Roth.

Ude på løb fik jeg lov til at betale for de manglende løbekilometer.. Efter 10 km var jeg nede at gå mange gange.. Det var den mest dødsyge løberute. Jeg havde glædet mig til at klappe en masse børn i hænderne.. Men det var ud og hjem langs vandet, hvor der i 30 kilometer ikke var nogle til at heppe på en.. Kun modvind at kæmpe med.

Var aldrig i tvivl om jeg skulle gå ud. Gennemføre det skulle jeg, så længe jeg ikke havde ondt. Når jeg bare var træt, så var det bare at fortsætte. Det gjorde jeg og kom i mål på 11.00 timer!

 

Nu er der sat nye mål og der skal gå lidt tid, inden jeg skal lave en fuld triathlon igen.

 

God sommer 

Motivations hilsner 

Mette Bjeld

www.bjeld.dk

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.