Frida Södermark: Den där lappen…

28 February 2020

På min dörr hemma står det 7:45. Det betyder 7 h 45 min och är den tid som jag väldigt gärna vill springa 100 km på. Den har suttit där rätt länge. Klarat sig igenom en flytt iväg och tillbaka. Klarat sig genom en lägenhetsrenovering. Fått sitta kvar under ett benbrott. Det är den lappen jag ser när jag kliver ut genom min dörr varje dag.

Ibland är det en väldigt tidig morgon. Vädret kanske är riktigt risigt. Det kanske är mörkt. Kallt. Men jag vet varför jag går ut genom den. För att träna. För att jag vill uppnå mitt mål. Efter några minuter av löpning kommer värmen. Jag vet det. Men där i hallen när man ibland måste ta på sig reflexväst och möta en alldeles för tidig morgon är det segt ibland. Så är det för alla. Men om man lever sitt mål har man kommit en lång bit på vägen till att klara det.

Så varför har jag inte klarat det trots min lapp? För det första har man inte så många chanser att springa 100 km per år. Inget man gör var och varannan helg. Det sliter för mycket. Banan ska vara platt. Du ska ha din bästa dag både fysiskt och mentalt. Ha laddat på bästa sätt. Och så vädret. Kanske framförallt vädret.

Min plan var att uppnå detta mål den 7:e mars på paradisön Jeju i Sydkorea. Jag är i toppform. Så bra det skulle bli. Så blev flyget inställt på grund av Coronaviruset och även tävlingen av samma orsak. Eftersom jag verkligen ville tävla nu fick jag ta det som fanns. Det fick bli 250 varv på en fyrahundrametersbana i Holland. Ja så fick det bli. Och det kunde ha blivit riktigt bra. Om det inte hade blåst bildäck, stolar och skräp från välta tunnor ut på banan. Om det inte hade varit en hagelskur fyra timmar in i loppet. Om vi inte hade behövt springa in i en vägg 250 gånger. Då hade det kunna gå. Fast jag genomförde loppet. Jag var kvar på banan. Gjorde heller inte min sämsta tid. Så på något sätt är jag nöjd.

På lördag hyr jag ut min lägenhet i andrahand på obestämd tid. Flyttar ut. Jag kommer ta med mig lappen. Men förhoppningsvis har den blivit utbytt innan jag flyttar tillbaka. Det bestämmer vi nu och här.

 

Vänliga hälsningar Frida Södermark 

0707-592734

http://loparaventyret.se

http://blogg.loparaventyret.se

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Natalie Persson: Digitala Göteborgsvarvet & Lidingöloppet 2021

Mitt första lopp efter Swedeman skulle ha varit Göteborgsvarvet den 11:e september men bara några veckor innan loppet skulle ha blivit av kom...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.