Frida Södermark: Den där lappen…

by

28 February 2020

På min dörr hemma står det 7:45. Det betyder 7 h 45 min och är den tid som jag väldigt gärna vill springa 100 km på. Den har suttit där rätt länge. Klarat sig igenom en flytt iväg och tillbaka. Klarat sig genom en lägenhetsrenovering. Fått sitta kvar under ett benbrott. Det är den lappen jag ser när jag kliver ut genom min dörr varje dag.

Ibland är det en väldigt tidig morgon. Vädret kanske är riktigt risigt. Det kanske är mörkt. Kallt. Men jag vet varför jag går ut genom den. För att träna. För att jag vill uppnå mitt mål. Efter några minuter av löpning kommer värmen. Jag vet det. Men där i hallen när man ibland måste ta på sig reflexväst och möta en alldeles för tidig morgon är det segt ibland. Så är det för alla. Men om man lever sitt mål har man kommit en lång bit på vägen till att klara det.

Så varför har jag inte klarat det trots min lapp? För det första har man inte så många chanser att springa 100 km per år. Inget man gör var och varannan helg. Det sliter för mycket. Banan ska vara platt. Du ska ha din bästa dag både fysiskt och mentalt. Ha laddat på bästa sätt. Och så vädret. Kanske framförallt vädret.

Min plan var att uppnå detta mål den 7:e mars på paradisön Jeju i Sydkorea. Jag är i toppform. Så bra det skulle bli. Så blev flyget inställt på grund av Coronaviruset och även tävlingen av samma orsak. Eftersom jag verkligen ville tävla nu fick jag ta det som fanns. Det fick bli 250 varv på en fyrahundrametersbana i Holland. Ja så fick det bli. Och det kunde ha blivit riktigt bra. Om det inte hade blåst bildäck, stolar och skräp från välta tunnor ut på banan. Om det inte hade varit en hagelskur fyra timmar in i loppet. Om vi inte hade behövt springa in i en vägg 250 gånger. Då hade det kunna gå. Fast jag genomförde loppet. Jag var kvar på banan. Gjorde heller inte min sämsta tid. Så på något sätt är jag nöjd.

På lördag hyr jag ut min lägenhet i andrahand på obestämd tid. Flyttar ut. Jag kommer ta med mig lappen. Men förhoppningsvis har den blivit utbytt innan jag flyttar tillbaka. Det bestämmer vi nu och här.

 

Vänliga hälsningar Frida Södermark 

0707-592734

http://loparaventyret.se

http://blogg.loparaventyret.se

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.