Jenny Nae: Mars & Motivation

31 March 2020

Mars har varit en bra träningsmånad för mig, jag har blivit av med förkylningar från februari och har därmed fått in kontinuiteten i träningen vilket känns i kroppen. Jag kände att löpformen börjar smyga sig tillbaka och var väldigt sugen på att komma igång med vårens alla löplopp. Den 8:e mars var det dags för det första loppet, Stävie trail, ett mysigt lokalt traillopp som jag under några år kört som start på säsongen. Det loppet blev av med nöd och näppe, och sen kom coronaviruset på riktigt… Helgen därpå blev varetmilen i Helsingborg inställt, vilket var tråkigt men körde istället ett 10k test på träning tillsammans med ett 50-tal personer från IS Göta, vilket blev nästintill lika bra, kanske inte samma nervositet men en bra ersättning för uteblivet lopp.

Men nu är det stopp – hela världen har tryckt på paus, något som vi aldrig tidigare har upplevt och därmed vet inte folk hur de ska reagera. Jag har valt att jobba vidare som vanligt och inte stressa upp mig inför alla inställda tävlingar. Även om det innebär en minskad chans till intäkt, både genom prispengar och chans att visa upp sig för potentiella sponsorer, så får man se på det långsiktiga målet – det tar tid att bygga en stark och snabb kropp så för min del så känner jag ingen stress då vi i Sverige kan fortsätta träna. Jag kan ju simma, cykla och springa och bibehålla det sociala avståndet som rekommenderas. Än så länge är vi i Sverige lyckligt lottade! Jag har ju även ett annat jobb som jag kan genomföra i dagsläget hemifrån så det går ingen nöd på mig. Men det är ju långt ifrån fallet för alla men vi kommer ta oss igenom detta – tillsammans!

Att bibehålla motivationen när en sån här kris kommer är inte det lättaste, när en målsättning som man kämpat för under lång tid försvinner är det lätt att inte se mening med träningen. Mitt viktigaste tips i detta är att tänka i nuet, gör det som du känner för och tycker är roligt för att inte glöden ska försvinna, för i slutändan är det viktigt att ha roligt på vägen mot målet, även om målet just nu inte har något fastställd tidpunkt, det får vi aldrig glömma! Ett lopp är bara ett litet delmål på vägen mot stark och frisk kropp och knopp!

Mina huvudmålsättningar för året var SM i halvamarathon (Göteborgsvarvet), SM på medeldistans och Ironman Kalmar. Göteborgsvarvet är redan inställt men de andra två loppen är vi fortfarande ovetande ifall de blir av, men jag fortsätter mitt träningsupplägg och ser till att vara beredd när tävlingarna sätter igång igen, och som vädret har varit nu med härlig vårsol så har det inte varit svårt att motivera sig att gå ut och ta en cykeltur eller löprunda!

Ta hand om er alla, och om du är frisk träna på, men förnuftigt!

Med vänliga hälsningar,

Jenny

1 Comment

  1. Marie-Louise Karlander

    Härligt höra du håller i träningen. Samma här. Tack för att du delade med dig.

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Natalie Persson: Digitala Göteborgsvarvet & Lidingöloppet 2021

Mitt första lopp efter Swedeman skulle ha varit Göteborgsvarvet den 11:e september men bara några veckor innan loppet skulle ha blivit av kom...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.