Andreas Ahlin: Sollentuna Summer Winter Marathon

by

20 February 2020

I lördags var återigen dags att ta sig an Sollentuna Winter Marathon.

Det är ett lopp som man kör på vinter och sommaren, en halvmara per lopp.

På vinter är tanken att springa på isen över Edsviken, men det blev inte så detta år…

Förra året sprang jag både vinter och sommar tillsammans med Janne, en som jag tidigare spelat fotboll tillsammans med i Bäckhammar. Därav vårat team namn ”Bäckhammars pojkarna”. Man springer detta lopp i lag eller själv. Men tyvärr så fick Janne stanna hemma och kurera sig efter influensan. Fick tag i en ersättare som var med och sprang SMIR förra året (du kan läsa om det loppet HÄR)

Det var inte så mycket till vinterväder detta år (om man jämför med förra året..)

Starten gick och vi startade i ett hyfsat bra tempo första 5 km och låg bra med bland lagen. Men vi fick dra ner på tempot, då jag kände av baksida lår. Det är fint lopp, med mycket stigar längs med Edsviken och lite små slirigt på några ställen (om man körde i vanliga löparskor). Jag lyckades bita ihop och köra i ett hyfsat tempo och jag hade en stark lagkompis som peppade och drog mig runt.

Vi landade i mål 1:40 och en 18:e plats tror jag det blev till slut. Min bästa tid i detta lopp, så jag får vara nöjd med det.

Var ute ikväll och sprang, kände ingenting i baksida lår, lustigt. Kanske ska hålla mig till mys-tempo rundor istället… Det är bara att kämpa vidare och träna på! 😊

/Andreas Ahlin, Ambassadör paceUP!

 

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.