Jenny Nae: planering & mål för 2020

by

24 February 2020

Då har 2020 kommit igång ordentligt och planer börjar smidas inför säsongen. Mitt år startade lite segt med en trög förkylning som hållit mig tillbaka från tyngre träning! Men nu är jag äntligen igång igen!

I skrivande stund så har jag precis varit en vecka i fjällen för utförsåkning med barnen och längdskidåkning för mig och mannen. Tyvärr så är inte vintern i Sverige som den brukar detta året så vi hade lite otur med vädret. Första dagen när vi kom upp så regnade det vilket gjorde att längdspåren blev till vattenpölar och enbart en sträcka på 1 km fanns att åka på. Det blev istället en del löpning, däribland ett långpass nerför hela berget och upp igen, en kul utmaning som innebar en hel del höjdmeter, 26,5 km med runt 500 höjdmeter som majoriteten kom de sista 7 km.

Sen kom det lite snö på torsdagen, då kunde vi få till ett längdskidpass på fredagen innan det regnade igen på lördagen. Inte riktigt veckan vi hade tänkt oss men det blev hyfsat bra ändå, vi fick några härliga dagar i backen med barnen, och det var ju prio ett!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är jag tillbaka hemma och in i rutinerna igen med pusslandet av träning, jobb och barnen. En ständig utmaning som vi får till hyfsat bra ändå! Förutom träningen så har jag denna våren ett annat mål som ska uppnås, min disputation (doktorsexamen). Detta påverkar min träning en del då jag måste prioritera mina deadlines inför disputationen.  Därmed kommer jag fokusera vår och tidig sommar på lopp upp till medeldistans och sen fokusera på fulldistanslopp under sensommar och höst, med IM Kalmar som ett av målen. Jag ser fram emot att kicka igång säsongen med lite löplopp inom kort, med det första om bara 2 veckor, Stävie Trail, ett lokalt trevligt lopp i Kävlinge kommun!

Ha det fint!

/Jenny

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.